Titel Theorie van de Industriële Organisatie
Auteur Raymond De Bondt
ISBN-10 90 8579 014 X
ISBN-13 978 90 8579 014 3
Pagina’s 362
Verkoopprijs 44,00 € BTW incl.
Versch.datum 2006
   

 Theorie van de Industriële Organisatie De competitieve marktstrategie voor producten moet inspelen op de externe marktorganisatie. Evengoed moet de interne organisatie van de aanbieders rekening houden met onderliggende economische prikkels en tendensen. Theorie van de Industriële Organisatie (industriële economie) levert denkkaders voor de analyse van die economische krachten. Dergelijke denkkaders kunnen de operationele en strategische beslissingen van bedrijven en andere organisaties nuttig inspireren. Een greep uit de vragen die aan bod komen: Wanneer en hoe kunnen bedrijven destructieve prijzenconcurrentie vermijden? Wanneer is decentralisatie aangewezen? Wanneer is centralisatie van bevoegdheden een goed idee? Is variabel vergoeden altijd aangewezen? Is zelf doen beter of slechter dan uitbesteden? Hoe kan de concurrentie slim bespeeld worden en met welke gevolgen?

Theorie van de Industriële Organisatie geeft een overzicht van enkele belangrijke wetenschappelijke inzichten die onder meer aansluiten bij de moderne speltheorie en de theorie van asymmetrische informatie. De uiteenzetting combineert zeer eenvoudige versies van de modellen met talrijke numerieke en praktische voorbeelden. Het boek veronderstelt een zekere voorkennis van bedrijfseconomie (zie bijv. Elementen van Bedrijfseconomie van dezelfde auteur (Alta Uitgeverij, Leuven-Heverlee, 2006).

Raymond De Bondt is gewoon hoogleraar aan het Departement Bedrijfseconomie, Strategie en Innovatie van de Faculteit Economische en Toegepaste Economische Wetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij bedrijfseconomie en industriële organisatie doceert. Hij heeft een Ph.D. in Managerial Economics van de Kellogg School of Management van de Northwestern University en publiceerde talrijke bijdragen in de internationale wetenschappelijke vakliteratuur.

 
+ Bedrijf
+ Contact
+ Bestellen