Titel Toegepaste Mechanica 1
Beginselen van dynamica. Statica. Tekstboek en oefeningen.
Auteur Georges Van der Perre
Luc Labey
ISBN-10 90 8579 016 6
ISBN-13 978 90 8579 016 7
Pagina’s 342
Verkoopprijs 26,00 € BTW incl.
Versch.datum 2006
   

 Toegepaste Mechanica 1 De cursus ‘Toegepaste Mechanica 1’ is bestemd voor de studenten van de bachelor in de ingenieurswetenschappen.

Het eerste deel behandelt de fundamentele begrippen van de dynamica in de brede zin van het woord, d.w.z. het geheel van kinematica en dynamica (‘dynamics’). Dit deel start met de herhaling van enkele essentiële begrippen uit de vectorrekening. Na de kinematica van het punt (inclusief de methode van de samengestelde beweging) volgt de eigenlijke dynamica met de studie van de postulaten van Newton. Uit de postulaten van Newton worden dan de basiswetten van de dynamica van materiële systemen afgeleid: de impuls-en impulsmomentwet en de energiewet, met hun respectieve formuleringen als behoudswet. Tenslotte wordt een inleiding gegeven tot de kinematica en dynamica van voorwerpen, via het eenvoudige geval van de tweedimensionale beweging.

Het tweede deel behandelt de elementen van statica: de vectoriële evenwichtsvoorwaarden voor voorwerpen en meervoudige systemen m.i.v. de wrijving, de scalaire evenwichtsmethode van de virtuele arbeid voor materiële systemen in het algemeen en de elementaire principes van hydrostatica.

 
+ Bedrijf
+ Contact
+ Bestellen